Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Als financieel verantwoordelijke voor H.N. Post en Zonen ben ik natuurlijk allergisch voor onzekerheid. En dan wordt juist aan mij gevraagd om te proberen in de glazen bol van 2016 te kijken.  Lastig! 

Maar als directie zullen we wel moeten. Afwachten wat er op je afkomt is het slechtste wat je kunt doen. Doordat we van te voren de verschillende scenario’s in kaart brengen, kunnen we eerder reageren en overschakelen naar plan B, mocht het nodig zijn.

Eerst plan A dan maar eens. Hoe vliegen we 2016 aan? 

Afgelopen jaar hebben we de 12 trucks vervangingsinvesteringen omgezet in uitbreiding. Dit alles omdat we in totaal nu gemiddeld  113 trucks op de weg hebben, waar we hadden verwacht dat dit er 103 zouden zijn. Feestje? Zeker! Het is erg prettig dat we het drukker hebben dan begroot. Nadeel is echter dat dit extraatje wordt opgeslokt door extra kosten en een licht afgenomen productiviteit.  Per saldo mogen we financieel niet klagen, maar het kan ook zeker beter!

Snel vooruitkijken dan maar. Wat staat ons te wachten? We hebben voor 2016 de insteek gekozen om ons wagenpark qua grootte gelijk te houden aan 2015, ongeveer 125 trucks. We investeren daarbij in 6 nieuwe trucks (vervanging) en in totaal 8 nieuwe trailers (waarvan 7 uitbreiding).  Vooral de trailers zijn relatief bijzonder. Door de aanschaf van 3 extra stenentrailers willen we onze werkzaamheden in het bouwmaterialenvervoer uitbreiden.  De trailers zijn daarbij nog eens speciaal lichtgewicht uitgerust, waardoor we 10% minder CO2 per ton lading uitstoten.  Een stap waar we als directie erg trots op zijn!

Naast de stenentrailers hebben we 4 betonmixertrailers gekocht. Deze mixers worden in de fraaie H.N. Post en Zonen stijl uitgevoerd.  Door deze aanschaf wordt ons wagenpark nog flexibeler en kunnen we op verzoek van de opdrachtgevers het aantal in te zetten betonvoertuigen verder opvoeren. Bij het voorzichtig aantrekken van de bouwmarkt zullen deze werkzaamheden als één van de eerste aan de beurt zijn.  Wij zijn er klaar voor! 

Een andere belangrijke ontwikkeling die we in 2016 willen doorvoeren is het investeren in ICT. Met steeds meer opdrachtgevers krijgen we met behulp van het initiatief papierloos transport systeemkoppelingen. Deze koppelingen verminderen fouten en maken het samenwerken een stuk efficiënter. Een must voor de toekomst dus!

Zijn we daarmee klaar voor 2016? Het blijft koffiedik kijken. De onzekerheid zal blijven. Daar moet we dus op inspelen door ons wagenpark nog flexibeler in te richten. Ook richten we ons op een papierloze en duurzame toekomst, waardoor ons totale logistieke proces zo efficiënt als mogelijk wordt afgewikkeld. Dit is niet alleen goed voor onze klanten, maar daar heeft iedereen baat bij!

Dé Post

 

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 134 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):