Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Ons bedrijf is al zeker meer dan 20 jaar lid van de VZV, maar wat is de VZV precies? Wat heeft u er als (potentiële) klant aan? Welke rol vervuld H.N. Post in de VZV? 

Om bij het begin te beginnen; VZV staat voor Vereniging van Zeecontainer vervoerders. Deze vereniging is ooit ontstaan uit onvrede over de lange wachttijden bij de container terminals. Inmiddels is de VZV samengevoegd met de deelmarkt container vervoer van TLN, (dit is de landelijke branche vereniging van transporterend Nederland) tot de AZV (Alliantie zeecontainer vervoerders).  In feite vertegenwoordigt deze vereniging alle bij TLN en de VZV aangesloten transport bedrijven die zeecontainers vervoeren.

Genoeg afkortingen dus, maar het gaat er eigenlijk meer om wat de AZV nu eigenlijk doet. Feitelijk komt dit neer op het behartigen van de belangen van de container vervoerders.  Concreet betekent dit bijvoorbeeld het periodiek overleggen met alle grote zeehaven terminals in Rotterdam zoals de ECT - APM - RWG en Uniport.  In dit soort overleggen wordt gekeken naar de gemiddelde afhandeltijden van de trucks, maar ook incidenten worden besproken. Waar mogelijk proberen we in goed overleg met elkaar dit proces zo snel en veilig als mogelijk te laten verlopen.   

Het Remote check in project waar wij nu aan deelnemen met de ECT is een mooi voorbeeld van het efficiënter maken van deze trajecten. Dit is een project waarbij gebouw 5 van de ECT overgeslagen kan worden. Normaliter parkeerde een chauffeur hier zijn auto en moest fysiek in gebouw 5 een aantal handelingen verrichten om verder door te kunnen rijden. Dit kan met dit project vooraf, digitaal, door de planners afgehandeld worden, waardoor een chauffeur direct door kan rijden. Dit moet gaan bijdragen aan een snellere doorlooptijd op de terminal.     

Ook heeft de vereniging contacten met het Havenbedrijf en wordt ze betrokken bij de toekomst plannen in de haven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Maasvlakte 2 welke nu gerealiseerd is, maar ook de Blankenburg tunnel die eraan gaat komen en Maasvlakte Plaza waarvan de bouw nu van start gaat. 

Vorig jaar werd mij door de aftredend voorzitter van de AZV gevraagd of ik zijn rol wilde overnemen. Omdat ik van mening ben dat al deze onderwerpen voor ons bedrijf maar ook voor onze klanten erg belangrijk zijn heb ik besloten dit te doen. Sinds april 2013 maak ik al deel uit van het bestuur, en sinds een jaar dus als voorzitter. Goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling, maar ook positief voor ons bedrijf.

 Marco Post

 

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 134 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):