Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Flexibiliteit is één van de kernwaardes van H.N. Post en Zonen. Voor mij persoonlijk is dit dè kernwaarde waarop wij ons echt onderscheiden van andere transporteurs.

Bijna niets is te gek en alles wordt op alles gezet om de wensen van opdrachtgevers te vervullen. Waarin komt deze flexibiliteit dan tot uitdrukking in onze organisatie? Het zou korter zijn om de vraag: 'waar niet?' te beantwoorden, maar goed ik ga toch een poging wagen.

Allereerst zit onze flexibiliteit in de combinatie van type werkzaamheden. Doordat we actief zijn in de deelmarkten bouwmaterialenvervoer en containervervoer kunnen we dagelijks variëren in de inzet van ons wagenpark. Door de week heen zie je dan bijvoorbeeld dat we tot nu toe in 2016 op maandag gemiddeld 68 trucks in het containervervoer hebben gezet, terwijl dit er op vrijdag gemiddeld maar 60 zijn. Aan de andere kant zien we in de bouwmaterialen op maandag een inzet van gemiddeld 60 trucks en op vrijdag gemiddeld 64 trucks. Zo houden deze deelmarkten elkaar door de week heen in evenwicht.

Hetzelfde zien we overigens door het jaar heen nog veel grilliger gebeuren. In januari reden er gemiddeld per dag 75 auto's per dag in de containers. In april zijn dit 59 trucks. Voor de bouwmaterialen geldt het weer andersom. In januari reden er gemiddeld 46 trucks in de bouwmaterialen, terwijl dit in april 66 trucks waren. 

Door deze combinatie van werkzaamheden kunnen wij efficiënt door de week heen en door de seizoenen heen meebewegen op beide deelmarkten waar nodig. Een belangrijke toegevoegde waarde voor opdrachtgevers die in hun werk ook met pieken en dalen te maken hebben. 

Uiteraard zorgt een dergelijke combinatie ook weleens voor problemen. Wat bijvoorbeeld als het op beide deelmarkten druk is of juist in beide werkzaamheden zeer rustig. In de praktijk zien wij dit uiteraard veel terug. Hoe gaan we hier mee om? Om dit goed te kunnen opvangen hebben we naast onze interne flexibiliteit tussen afdelingen een flexibele schil om ons bedrijf. Door de vaste inzet van charters en uitzendkrachten door het jaar heen, kunnen we hier goed en flexibel op anticiperen zonder dat we hier als bedrijf veel vaste kosten voor moeten aanhouden. 

Als laatste zien we het flexibele karakter van H.N. Post en Zonen terug in de overhead. Naast het vervoeren van A naar B is het namelijk ook mogelijk om uw goederen bij ons (langdurig) op te slaan, om te pakken en/of te voorzien van de juiste douane documentatie. Daarbij kunnen we snel schakelen op het gebied van ICT waardoor de gewenste informatie over het transport ook tijdig wordt afgeleverd. Met behulp van deze ICT oplossingen analyseren we de logistieke stromen om zo in ogenschouw te houden dat we het vervoer efficiënt (duurzaam) organiseren en ook op de afgesproken tijd realiseren(betrouwbaar). 

Een commercieel verhaal? Wel een beetje natuurlijk, maar ten alle tijden gebaseerd op de kernwaardes van dit bedrijf; in zijn totaliteit een flexibele, betrouwbare en efficiënte logistiek dienstverlener zijn. En dat zijn we écht.

 Dé Post

 

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 121 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):