Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Als u onze website bezoekt is één van de in het oog springende zaken, hopelijk, de grote groene button met ‘duurzaam’ erop.

Een aantal jaar geleden schreef ik mijn scriptie over dit onderwerp, specifieker nog over de communicatie rondom dit onderwerp. Eén van de zaken die in dit onderzoek naar voren kwam was dat er door veel bedrijven aan ‘greenwashing’ gedaan wordt. Het groener of maatschappelijk verantwoorder voordoen dan het eigenlijk is. Vaak is dit echter niet meer dan ‘een likje verf’. Zaak voor ons dus om niet alleen te roepen dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar het ook écht te doen. 

Het is van belang om volledig transparant te zijn over de concrete zaken die het bedrijf onderneemt op het gebied van duurzaamheid. Daarom hebben wij besloten eens per jaar een duurzaamheidsverslag te maken. In dit verslag, wat overigens vrij opvraagbaar is voor onze klanten, staan de resultaten van het voorgaande jaar, alsmede de plannen voor het volgende jaar. Deze woorden onderbouwen we met harde cijfers, zoals het aantal kilometer wat we rijden per eenheid en de CO2, NOx en roet uitstoot. Inmiddels is de vierde versie van dit rapport al bijna weer verouderd, en gaan we langzaam nadenken over deel vijf! Naast dit rapport hebben we ook de duurzaamheidsmeter op de website. Deze meter geeft de actuele besparing CO2 uitstoot weer sinds 2011.

Interessant is het vooral om te zien waar we nu staan ten opzichte van 2011. In het containervervoer hebben we de CO2 uitstoot per container met bijna 10% verlaagd, de NOx met bijna 75% en de roet maar liefst met 80%. In het bouwmaterialenvervoer vergelijkbare mooie cijfers; ruim 20% minder CO2 uitstoot, ruim 50% minder NOx en ruim 60% minder roet. 

Na een aantal jaar actief bezig te zijn met MVO en dan in het specifiek het verbruik en de CO2 uitstoot van ons wagenpark durf ik wel te zeggen dat we de échte quick wins wel gehad hebben.  Echter doordat steeds meer zaken (bedrijven, systemen, apparaten) met elkaar gekoppeld kunnen worden blijft er te winnen op efficiëntie en optimalisatie. Daarnaast blijft de menselijke factor (onze chauffeurs) een blijvend verbeterpunt. 

Om de steeds veranderende (transport) wereld te kunnen blijven volgen op MVO gebied is het voor ons als bedrijf echter ook van belang om te blijven ontwikkelen op dit gebied. Alle ideeën en suggesties om nu en in de toekomst op MVO gebied te kunnen (blijven) groeien zijn dan ook welkom. 

Samen onderweg naar een duurzamere toekomst,

Colin van der Zanden ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

 

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 1 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):