Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Halverwege 2016 is het de hoogste tijd om te evalueren of het jaar volgens plan verloopt. Uiteraard niet zou ik bijna zeggen. De praktijk is nu eenmaal altijd anders…

Ons eerste voornemen voor 2016 was om ons wagenpark ter grootte van 125 trucks te stabiliseren. Momenteel moet ik constateren dat we beschikken over een wagenpark van 136 trucks. Niet gelukt dus. Maar dit heeft natuurlijk een positieve reden. Het is simpelweg te druk om oude trucks aan de kant te schuiven. Doordat de oude trucks niet alledag rijden, zorgt dit in totaliteit wel voor iets meer stilstand dan gepland. Echter het feit dat we enkele dagen van de week kunnen opschalen is voor onze klanten een groot voordeel en dat blijven we graag aanbieden. 

Een tweede voornemen voor 2016 was de aanschaf van 3 duurzame combinaties voor het stenenvervoer. Met 10 % minder CO2-uitstoot per ton lading zijn deze combinaties nu vanaf april alledag aan het werk. En met succes. Zowel de klant als wij zijn zeer tevreden over de efficiënte inzet van de voertuigen. Dat belooft wat voor de toekomst! 

Ook hebben we in 2016 uitgebreid in het betonvervoer. De voorgenomen 4 trailers en 2 vaste betonmixers staan inmiddels op de weg. Dagelijks heeft H.N. Post en Zonen dan bijna 30 combinaties beschikbaar voor het betonvervoer. Een prima aanvulling op de combinatie containerwerk en bouwmaterialenwerk. De trekkers blijven onderling uitwisselbaar, waardoor flexibel in de wisselende behoeftes van onze opdrachtgevers kan worden voorzien.

Een andere toename van activiteiten zien we bij onze loods in Pijnacker. Door overname van de loodsactiviteiten van een bestaande klant is een win-win situatie gecreëerd. Naast deze extra activiteiten staan er ook weer diverse bouwmaterialen HUB-projecten op de planning. Bij deze projecten proberen we in samenspraak met onze klanten de aanlevering van bouwmaterialen op een bouwplaats zo efficiënt mogelijk te organiseren. Door bijvoorbeeld groepage van leveringen in Pijnacker, kan het aantal losmomenten op de daadwerkelijk bouwplaats worden ingeperkt. Dit bespaart tijd en ruimte op de bouwplaats.

Op het gebied van ICT is het tot nu toe ook een bewogen jaar. De transitie naar papierloos transport gaat zeker niet vanzelf, maar de noodzaak van deze niet te vermijden beweging is voor iedereen duidelijk. De manier waarop blijft vaak de vraag. Onlangs hebben wij er voor gekozen om samen met ICT partner Ixolution een app te ontwikkelen. Doel van deze app is om (uiteindelijk) onze chauffeurs volledig papierloos te laten werken.  In het laatste kwartaal van 2016 staat de oplevering gepland.

Samenvattend hebben we de plank zeker niet misgeslagen voor 2016. Nog meer wielen op de weg dan we gedacht hadden en dat is natuurlijk vooral positief. Wel moeten we nu alweer druk met 2017 en 2018 aan de slag, want stilstaan willen we natuurlijk niet. Ook daarvoor ligt een goede basis. De definitieve plannen zullen de aankomende tijd vaster vorm krijgen. Jullie gaan ervan horen!

Dé Post

 

 

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 121 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):