Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Ieder jaar schrijven we een duurzaamheidsrapportage voor onze klanten. Dat doen we omdat we graag transparant willen communiceren over de onderwerpen van ons bedrijf die de maatschappij aan gaan. Maar waarom zouden we dat beperken tot onze klanten?  

Nadat we in 2015 een grote winst in de reductie van onze uitstoot hebben behaald ten opzichte van 2014 lag de lat erg hoog voor 2016. De quick wins zijn duidelijk niet meer in het spel, en waar we voorgaande jaren meer gereden kilometers per eenheid konden compenseren door een beter verbruik, heeft het aantal kilometers per eenheid inmiddels direct gevolgen voor de uitstoot per eenheid. 

In het containervervoer rijden we gemiddeld 1 kilometer verder met een container, wat direct resulteert in een hogere CO2 uitstoot per container. Ondanks dat is het goed om te zien dat de CO2 uitstoot per kilometer, alsmede de roet en NOx uitstoot wederom verbeterd is. In het bouwmaterialenvervoer scoren we op zowel CO2, roet en NOx uitstoot wéér beter dan in 2015. 

In augustus van 2016 schreef ik in één van de nieuwsberichten; 

Interessant is het vooral om te zien waar we nu staan ten opzichte van 2011. In het containervervoer hebben we de CO2 uitstoot per container met bijna 10% verlaagd, de NOx met bijna 75% en de roet maar liefst met 80%. In het bouwmaterialenvervoer vergelijkbare mooie cijfers; ruim 20% minder CO2 uitstoot, ruim 50% minder NOx en ruim 60% minder roet. 

Als ik dat vergelijk met de huidige cijfers hebben we met name in de NOx en roet uitstoot weer een mooie reductie kunnen realiseren; In de containers de NOx met bijna 80% en de roet met 84%. In de bouwmaterialen ruim 65% minder NOx en ruim 75% minder roet.

Resultaten waar we trots op zijn, zeker gezien het feit dat we nog steeds winst kunnen blijven boeken ten opzichte van al een aantal jaren besparing. Alhoewel steeds moeilijker; we gaan er voor om dit in 2017 wederom te verbeteren. 

Ideeën, tips of gewoon een opmerking? Altijd voor in, we moeten ons blijven ontwikkelen op dit gebied. Immers: stilstaan is achteruitgang. Of.. in ons geval is stilstaan juist een stuk duurzamer dan.. afijn, u begrijpt me. 

Samen onderweg naar een duurzame toekomst,

  Colin van der Zanden 

 

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 1 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):