Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Éénmaal per jaar probeer ik een stukje te schrijven over de IT ontwikkelingen in de markt of in ons bedrijf. Eerder schreef ik over onze papierloze ambities (lees het hier). Begin van dit jaar hebben we daar weer een mooie stap in gezet; we hebben onze eigen H.N. Post app gelanceerd.

Samen met IT-partner Ixolution  zijn we vorig jaar begonnen met de bouw van de H.N Post app met als uiteindelijke doelstelling om onze chauffeurs volledig papierloos te laten werken. Eén van de eerste onderdelen die we in onze app gelanceerd hebben is de digitale dagstaat. Voorheen verantwoordde de chauffeur zijn of haar uren op een papieren dagstatenblok. Hierop werden begin- en eindtijden, aantal kilometers, getankte liters en eventuele opmerkingen geschreven. Deze gegevens werden vervolgens op kantoor weer uitgezocht en overgetypt in het systeem. Naast een stukje foutgevoeligheid was dat altijd een tijdrovend klusje. Chauffeurs moesten deze papparassen opsturen, meegeven of zelf afleveren. Inmiddels is de digitale dagstaat ruim een half jaar draaiende en vullen dagelijks meer dan 100 chauffeurs deze dagstaat (digitaal) in op de H.N. Post app. Met één druk op de knop zijn de gegevens foutloos en op de juiste plek opgeslagen.

Een tweede belangrijke functionaliteit in de app die inmiddels ook al live is zijn de handleidingen. In dit onderdeel van de applicatie kunnen we allerlei handboeken, instructiefilmpjes en regelgevingen kwijt. Met veel verschillende locaties en regels is dit handig voor een chauffeur om ten alle tijden paraat te hebben.

Inmiddels is de derde functionaliteit zo goed als afgerond, met daarin wederom een belangrijke stap naar een volledig papierloze vrachtwagen; de digitale vrachtbrief. De oplettende lezer weet dat wij al een aantal jaar aan de slag zijn met Transfollow, de standaard in de markt voor de digitale vrachtbrief. We zijn dan ook trots dat we Transfollow hebben kunnen integreren in onze eigen H.N. Post app. Een groot voordeel van de digitale vrachtbrief is dat alle betrokken partijen real-time over dezelfde informatie beschikken, en dat de chauffeur alsnog maar met één applicatie hoeft te werken. We verwachten dit zeer binnenkort met een selecte groep chauffeurs te kunnen gaan testen, en in 2017 over het gehele wagenpark uit te rollen.

De mogelijkheden van de H.N. Post app zijn niet beperkt tot de zojuist benoemde zaken. We blijven constant in overleg met Ixolution om de functionaliteit zo efficiënt mogelijk te houden, en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan onderhoudsmeldingen (met foto’s) of de mogelijkheid om verlof aan te vragen. Uiteindelijk wordt de H.N. Post app een onmisbare tool voor onze chauffeurs.

Ideeën of gewoon eens horen over onze app? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Colin van der Zanden

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 1 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):