Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

In september is het de hoogste tijd om het eerste half jaar van 2017 te evalueren. Met de vakantie achter de rug wil iedereen natuurlijk weer fris en fruitig aan de slag, maar het is toch goed om ook even terug te kijken.

Een belangrijke gebeurtenis in het eerste halfjaar van 2017 voor ons bedrijf is de nieuw vastgestelde CAO. De uitkomst, een loonstijging van 10 % in 2,5 jaar tijd, is erg fors, maar gelet op de toekomst ook nodig. Het inmiddels al ruim 10 jaar voorspelde chauffeurstekort lijkt nu toch echt aanstaande. De sector kan wel wat aantrekkingskracht gebruiken.

Tegelijk lees en hoor je overal dat het transport BOOMING is. Ook TLN (Transport & Logistiek Nederland) geeft aan dat het vertrouwen van ondernemers op het hoogste niveau in 10 jaar ligt. Ook ik ben uiteraard ook heel blij met de kansen die deze drukte biedt. Tegelijkertijd schrik ik wel van artikelen als deze:

http://www.transport-online.nl/site/82578/ondanks-toenemende-bedrijvigheid-geringe-rendementsverbetering-wegvervoer-in-2016/

Samengevat: we zijn allemaal heel blij dat het weer druk is, maar we weten er per saldo amper marge aan over te houden. Een negatief rendement voor buitenlandse vervoerders en een ongezond laag positief rendement voor binnenlandse vervoerders. Ook de prognose voor 2017 is slechts een minimale verbetering. Hoe kan dat nou met zo’n enorm vertrouwen?

Een lastige vraag. Laat ik vooral maar naar ons eigen bedrijf kijken. Als financieel verantwoordelijke ben ik na het eerste halfjaar positief. De doelstelling van meer dan 130 auto’s dagelijks op de weg wordt ruim gehaald. Ook onder aan de streep blijft een positief saldo over. Wel kun je je afvragen of dit het risico van alledag dekt, maar we klagen niet.

Doorkijkend naar de rest van het jaar zullen we als bedrijf moeten blijven investeren in procesverbeteringen. Gezamenlijk met onze opdrachtgevers de meest efficiënte route kiezen waarbij de kwaliteit gewaarborgd is.  Één van de speerpunten daarbij is papierloos transport. In de tweede helft van dit jaar wordt de H.N. Post App uitgebreid met Transfollow, de standaard voor de digitale vrachtbrief.

Een ander belangrijk aandachtspunt is veiligheid. We gaan in samenspraak met onze opdrachtgevers de processen nogmaals tegen het licht houden, om te analyseren of we ook hier nog kunnen verbeteren.  Zo veilig mogelijk werken en zorgen dat de omgeving ook veilig is. Belangrijk, want de huidige werkdruk maakt de gevaren alleen maar groter en we mogen hier de aandacht niet voor verliezen.

Genoeg uitdagingen dus weer voor het aankomende halfjaar voor H.N. Post en Zonen.

Op naar 2018.

 Dé Post

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 1 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):