Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Zo aan het einde van het jaar vliegen de eindejaar verslagen je om het hoofd. We wilden dat dit jaar eens anders doen en vroegen één van onze chauffeurs naar zijn jaar bij H.N. Post en Zonen:

Stel jezelf eens voor?

Mijn naam is Patrick Balster, ik ben 29 jaar en opgegroeid in het Overijsselse Olst. Sinds een half jaar woon ik samen met mijn vriendin in Apeldoorn. In mijn vrije tijd fotografeer ik het werk van de hulpverlening in en om Apeldoorn (112 Fotografie). Tevens ben ik de huisfotograaf van Bergingsbedrijf Wolves Mobiliteit.  

Vanaf mijn 19e ben ik vrachtwagenchauffeur en ben in februari 2013 in dienst gekomen als chauffeur bouwmaterialenvervoer bij H.N. Post en Zonen.

Ik ben begonnen op een MAN trekker met 4-assige steenoplegger in de kleuren van één van onze opdrachtgevers. Vanwege de diverse concurrerende steenfabrieken in de omgeving van mijn woonplaats werd deze combinatie al snel ingewisseld voor een DAF met 4-assige steenoplegger in onze eigen kleuren om breder inzetbaar te zijn en probleemloos overal te kunnen laden.

Vanwege de ingevoerde Euro 6 normering heb ik na twee jaar veel plezier en vele kilometers afscheid moeten nemen van mijn toenmalige trots. Inmiddels heb ik al weer twee jaar een Mercedes, mijn huidige trots waar ik jaren mee vooruit kan.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen afgelopen jaar geweest voor jou als chauffeur?

Hierin staat veiligheid toch wel voorop! Steeds meer klanten en fabrieken scherpen de veiligheidseisen aan waaronder het verplicht dragen van een veiligheidshelm en reflecterende kleding tot zelfs een voertuigcheck alvorens te kunnen laden.

Wat je natuurlijk ook steeds vaker hoort zijn de zelfrijdende auto’s. Zelf ben ik daar niet zo bang voor. Leuk voor op de snelweg misschien, maar op de adressen waar wij dagelijks komen met onze ''stenenkar'' zie ik dat nog niet echt gebeuren.  

Wat was jou transportnieuws van afgelopen jaar?

Dat ben ik zelf! Doordat ik de tekst ''Leef alsof het je laatste dag is'' op de spatlap van mijn oplegger heb, werd ik onderaan de afslag Schiedam aan de kant gezet door Andre Hazes Jr.  De regel is uit één van zijn nummers ''Leef''.

Echt stom toevallig en ook nooit verwacht dat dit zou gebeuren, een groot stuk media-aandacht op verschillende sites. Op de Facebookpagina van H.N. Post en Zonen hadden we bijna een miljoen views! Zelf bij onze opdrachtgevers en klanten werd erover gesproken. Echt bizar hoe snel dit het internet over ging!

 

Wat was je mooiste en minst mooie rit?

Lastig, mijn werk is heel divers en ik kom op veel mooie locaties. Natuurlijk is zo’n rit met Hazes wel moeilijk te toppen. Daarnaast heeft iedereen natuurlijk ook wel eens een mindere dag. Veel file's, drukte, storingen op de laadadressen of oponthoud op de losadressen waardoor het niet loopt zoals je verwacht had. Iets wat daarin meespeelt is ook het steeds kortere tijdsbestek waarin ons werk gedaan moet worden omdat klanten steeds later beginnen en eerder stoppen. Daardoor wordt de druk hoger om nog ''ff'' die vracht op tijd te kunnen lossen.

Denk je dat er nog veel gaat veranderen in 2018?

Ons werk wordt steeds ‘digitaler’. Wij hebben inmiddels al van verschillende klanten een app en die zijn over het algemeen prettig om mee te werken. Ook hebben we zelf een app waarin we onze uren bijhouden. In die app hebben we ook de mogelijkheid voor een digitale vrachtbrief. Ik hoop dat er in 2018 nog meer klanten mee zullen gaan in deze digitale vrachtbrief. 

Verder nog wat?

Tot slot wil ik alle collega vervoerders, onze charters, al mijn collega's en onze directie een mooi, gezond en veilig 2018 wensen!

Dat we er met z'n allen weer een mooi jaar van mogen maken!   

Het jaar waarin ik 5 jaar in dienst ben bij H.N. Post en Zonen!

Time flies when you're having fun!

Mvg

Patrick Balster

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 1 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):