Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Duurzaam duurt het langst

De grondlegger van ons bedrijf, Hendrik Nicolaas Post, mijn opa, had voor elke gebeurtenis een spreekwoord paraat. Zijn opvolgers, Dick en Martien, mijn vader en oom, hebben deze tik nog steeds. Dat zorgt ervoor dat wij allemaal door de jaren heen nogal wat spreekwoorden naar ons hoofd geslingerd hebben gekregen. Tot vervelens toe natuurlijk, maar zoals veel dingen van je ouders: later ga je het toch wel waarderen…

Mede daardoor liggen de plannen er om een citatenmuur in het nieuwe kantoor te realiseren. Op deze muur zullen diverse veelgebruikte spreekwoorden en gezegdes van de vorige generaties worden afgebeeld. Wat moet je je daar bij voorstellen? Uitspraken als “tegenwind doet de vlieger stijgen” en “nooit van je karwei aflopen” zijn kenmerkend voor waar H.N. Post en Zonen als bedrijf voor staat. Met deze citatenmuur kunnen we dat nooit vergeten en hopelijk zo nu en dan een nieuwe klant te overtuigen zijn transport aan ons toe te vertrouwen.

Als derde generatie willen we ook graag een spreekwoord toevoegen aan de citatenmuur. De afgelopen jaren zijn wij namelijk tot het spreekwoord “duurzaam duurt het langst” gekomen. Onze missie als H.N. Post en Zonen is de noodzakelijke logistieke activiteiten op een zo duurzaam mogelijke wijze uit te voeren zodat ook de volgende generatie bestaansrecht heeft. Met veel plezier voeren we deze transportdienst uit, maar we beseffen wel degelijk wel een milieubelasting dit met zich meebrengt en steven hierbij elke dag naar beter.

Maar duurzaamheid is niet alleen milieu. Duurzaam betekent ook ‘niet kapot te krijgen’. En dat geldt ook voor iedereen die werkt bij H.N. Post en Zonen. We hebben het dan over de zogenaamde duurzame inzetbaarheid. Eind 2016 hebben we een enquête gehouden. De conclusies waren niet mals. Te weinig groente en fruit en te weinig bewegen. Meest lastige van alles is dat onze veranderbereidheid ook erg laag scoort… En nu? Het moet anders, maar dat willen we helemaal niet… Hoe krijgen we dat voor elkaar?

Lastig natuurlijk, dus laten we dan ook maar klein beginnen. Fruit is al enige tijd gratis te vinden op onze locatie aan de Heulweg 13. Daarnaast hebben we nu nog een extra stimulans ontwikkeld. We hebben besloten dat we iedereen de mogelijkheid geven om renteloos een lening bij ons af te sluiten voor een (elektrische) fiets. Zo hopen we de beweging wat te verbeteren.

Ondertussen blijven wij ons nieuwe spreekwoord zoveel mogelijk roepen. Uiteindelijk heeft dat bij onze ouders ook gewerkt… Duurzaam duurt het langst!

  Dé Post

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 134 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):