Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Het jaar van: René Qualm

Zo aan het einde van het jaar vliegen de eindejaar verslagen je om het hoofd. Wij doen dat anders en vragen een chauffeur van ons naar zijn of haar jaar bij H.N. Post en Zonen. We vroegen René van alles, over zichzelf, zijn jaar, en de toekomst. 

Ik ben René Qualm, 47 jaar en woon in Zoetermeer. Ik ben getrouwd met Annemarie, we hebben 4 kinderen waarvan 2 pleegkinderen zijn. Ik ben destijds bij H.N. Post en Zonen gekomen via mijn vader. Hij reedt op zo’n knijperauto en als kleine jongen mocht ik dan wel eens mee. Ook mijn oom Wim reedt op een stenentrailer dus dan rol je er wel aardig in.  Mijn broer John heeft hier ook gewerkt en is helaas in 2003 verongelukt. Momenteel werkt mijn broer Peter en een groot aantal neven hier nog steeds.

Als ik vrij ben, ben ik vaak aan het klussen. We laten nu bijvoorbeeld een stuk aan de keuken aanbouwen en dan doe ik de hele afwerking aan de binnenkant zelf. Of als er ergens een tuintje gedaan moet worden help ik ook altijd wel, we hebben laatst nog een veranda bij mijn zwager in de tuin gemaakt.  Samen met vrienden wat eten of in de zomer een lekkere BBQ ben ik ook zeker wel voor te porren. Eigenlijk heb ik verder door mijn baas en kinderen geen tijd voor echte hobby’s ;)

Aankomende februari 2019 ben ik 24 jaar in dienst. Vanaf het begin zit ik al in het bouwmaterialenvervoer, en dan met name stenen, maar zeker in het begin heb ik ook een tijdje als invaller voor een sanitair / tegelhandel uit Raamsdonkveer gereden. Dan brachten we in kleine zeilentrailertjes soms complete badkamers bij winkels. Momenteel rijd ik op een Mercedes Actros met een stenen trailer.


Aan het lossen in de Antwerpse Zoo, bij het olifantenverblijf. 

Ik merk dat de economie aantrekt na de crisis, waardoor wij meer werk krijgen. Je merkt het ook wel op de weg, het wordt steeds drukker. Ook bij laad/los locaties is het steeds ‘haastiger’.  De afgelopen jaren worden het daarom ook steeds meer klussen die je rijdt, en steeds minder volle vrachten. Mede door de hogere werkdruk is veiligheid steeds meer een issue bij klanten en locaties. Met name op laad- en losplaatsen is het belangrijk alle veiligheidsregels in acht te nemen, waar ik natuurlijk ook wel begrip voor heb. 

Qua werkzaamheden wisselde afgelopen jaar mooie en minder mooie dagen elkaar af, maar ik heb het altijd naar me zin, je moet er zelf iets van maken. De mooiste dag vind ik toch wel de gehandicapten ritten, de ooievaarsrun, omdat je die mensen de dag van hun leven kunt geven. We doen dan vaak met een aantal wagens van H.N. Post en Zonen mee, echt gaaf is dat. Een écht slechte dag bestaat niet. Je moet altijd positief blijven, vind ik. Alleen net voor de zomervakantie ben ik van mijn trailer gevallen, dat was wel een kleine tegenvaller, gelukkig kon ik snel weer aan het werk.

Voor de toekomst verwacht ik dat de transportwereld snel gaat veranderen. Wat dat precies gaat zijn durf ik niet te  zeggen. Daar gaan de ontwikkelingen te snel voor. Ik ben daar zelf ook niet echt mee bezig, ik zie het vanzelf wel gebeuren. Over vijf jaar zit ik nog wel op de truck, en eigenlijk denk ik dat ik het in mijn werkende leven niet meer ga zien dat wij als chauffeurs niet meer nodig zijn.

Om af te sluiten wens ik mijn collega's veel veilige kilometers toe. De directie veel wijsheid in het besturen van het bedrijf en alle andere collega transporteurs een goed 2019. Happy new year everybody!

Groet, René Qualm

Chauffeur H.N. Post en Zonen

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 1 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):