Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Historie

In 1964 besluit Hendrik Nicolaas Post in goed overleg met Dirk Huurman uit Post en Huurman te stappen. Hij gaat zich zelfstandig specialiseren in bouwmaterialen vervoer en daarmee is het ontstaan van het bedrijf H.N. Post en Zonen een feit. De betreffende zonen van H.N. Post, Dick en Martien, die dan al vele jaren werkzaam waren bij Post en Huurman, gaan mee. Ook een deel van het materieel wordt overgenomen zodat met 16 voertuigen, variërend van een Commer, Bedford, GMC, Scania, Magirus en Hanomag Henschel wordt gestart op een kavel van 4000 M2 aan de Boezemweg. 

De verscheidenheid van materieel vergde veel inventiviteit en creativiteit om passende oplossingen te vinden voor de vragen van de opdrachtgevers. Door hard te werken werd groei gerealiseerd, maar de afhankelijkheid van weersomstandigheden en (bouw)vakanties veroorzaakten stilstand. Een strenge en lange winter in 1979 was uiteindelijk de aanleiding om alternatief vervoer te gaan zoeken. Dit resulteerde in vervoer van zeecontainers in de regio Rotterdam. Dit alternatief is, naast het vervoer van bouwmaterialen uitgegroeid tot één van de hoofdactiviteiten van het bedrijf. 

Halverwege de jaren 90 ontwikkelt H.N. Post en Zonen op- en overslag werkzaamheden in Vlaardingen en expeditiewerkzaamheden op de locatie in Pijnacker. Het bedrijfsterrein is inmiddels gegroeid tot 13.000 M2 en ook de bebouwing is uitgebreid. Alle soorten van onderhoud en reparaties worden in eigen beheer uitgevoerd, inclusief een spuiterij. Deze laatste wordt eind 90-er jaren aan de toenmalige eisen aangepast.

Op kerstavond 1999 vindt er een grote brand plaats die het gehele bedrijf verwoest. De betrokkenheid van het personeel blijkt, wanneer onder lastige omstandigheden na het weekend "gewoon" weer aan het werk wordt gegaan. Ook worden direct plannen gemaakt voor wederopbouw en in 2001 kan het nieuwe pand trots geopend worden. 

Inmiddels heeft ook de 3e generatie zijn intrede gedaan in het bedrijf. De huidige directie wordt gevoerd door Marco Post, zoon van Martien en Henk Jan en Dé Post, zonen van Dick. Het bedrijf heeft inmiddels dagelijks meer dan 100 voertuigen op de weg, nog steeds hoofdzakelijk verdeeld in container en bouwmaterialenvervoer.

De historie van H.N. Post en Zonen is de basis voor de toekomst. Uit de historie is een gezond bedrijf ontstaan met een recent en goed onderhouden wagenpark en een gemotiveerd personeelsbestand. Dè ingrediënten om ook in de toekomst historie te schrijven!

 

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 121 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):