Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Mijn afdeling, de expeditie

Een afdeling die misschien bij niet zoveel mensen bekend is, maar zeker de moeite waard om eens wat over te vertellen; de expeditie afdeling van H.N. Post en Zonen.

In de eerste plaats is H.N. Post en Zonen natuurlijk een transport bedrijf, maar als aanvulling daarop zijn er allerlei werkzaamheden die hierop in het verlengde liggen. Dat kan bijvoorbeeld zijn om goederen ook (tijdelijk) op en over te slaan.

Ook bij H.N. Post en Zonen is dat het geval. Er zijn twee locaties waar dit gebeurt, in Vlaardingen op de Galgkade en in Pijnacker op de Heulweg achter op het terrein van H.N. Post en Zonen.
Ik wil graag wat meer vertellen over mijn afdeling, de expeditie afdeling in Pijnacker. Wat gebeurt daar nu precies?

De loods deuren zijn meestal dicht en ook de deur van kantoor zit op slot. Dit is niet zonder reden, de loods is een douane entrepot, en één van de voorwaarden  voor deze vergunning is dat de loods afgesloten moet zijn. Er kunnen bijvoorbeeld goederen liggen opgeslagen waarover nog geen invoerrechten zijn betaald, de zogenaamde transit goederen. Het opmaken van transit , export en import documenten behoort tot het dagelijkse werk van deze afdeling.


Niet alleen als klant van het transport bedrijf kun je hier terecht om goederen op te slaan, wij verzorgen de op en overslag voor nog veel meer klanten. Wij  zijn gespecialiseerd in crossdocking. Dat betekent eigenlijk dat de goederen worden gelost om na een korte opslagtijd weer geladen te worden. Het lossen gebeurt met verschillende soorten heftrucks, we hebben twee elektro heftrucks met een hefvermogen tot 2 ton, en één gas heftruck met een hefvermogen tot 4 ton. Weegt iets meer dan 4 ton? Dat regelen we dan uiteraard ook gewoon. De goederen die gelost worden zijn heel verschillend. Soms zijn het containers met graniet, dan losse zakken of vaten, kisten, losse dozen, auto’s of machines. En indien nodig kunnen deze inkomende goederen hier worden gewogen of opnieuw worden verpakt.


Ons team bestaat uit twee man op kantoor (Dennis en Henk)en twee in de loods(Johan en Jur). Maar als het nodig is , zijn we zo flexibel dat bij grote drukte in de loods iedereen een handje mee helpt.
Van de twee man in de loods  is er altijd één een BBL-er (beroepsbegeleidende leerweg). Deze jongen zit op een chauffeurs school en werkt hier in de loods totdat hij zijn rijbewijzen heeft gehaald. Daarna kan hij doorstromen als chauffeur in één van onze transport afdelingen. Ruben, Mark en Bart hebben dit traject al doorlopen en zijn inmiddels chauffeur bij ons. Momenteel is Jur onze chauffeur in opleiding, hiermee zorgen we ook nog voor nieuwe aanwas van chauffeurs!

Meer informatie over wat wij doen, of gewoon eens benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur mij een mailtje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Henk van Doorn

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 1 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):